T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarafından Kantin Çalışanlarına Yönelik Hijyen Esasları Eğitimi Verildi.

Yayın Tarihi : 4.06.2018

​          31.05.2018 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi tarafından okul kantinlerinde çalışan personele yönelik eğitim çalışması yapılmıştır.

      Veteriner Hekim Gizem KARADAĞ ve Veteriner Hekim Şener KARABULUT' un yaptığı sunumlarda öncelikle Bakanlığımızın mevzuatı hakkında bilgi verilmiştir. Ardından gıda hijyeni, gıdalarda bulunması muhtemel tehlikeler, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim ve öğretim kurumlarındaki gıda işletmelerine ait özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu konularında bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü'nün 2018 Eğitim-Yayım faaliyetleri kapsamında yer alan, Gıdayla Temas Eden Madde ve Malzemeler Hakkında bilgilendirmeler yapılmış, gıdaya uyumlu maddeler kullanmanın önemi ve kullanılan maddelerin gıdaya uyumlu olmaması sonucunda doğabilecek tehlikeler anlatılmıştır.

    Müdürlüğümüz tarafından il genelinde yapılan hijyen eğitimleriyle, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi okullarımızda faaliyet gösteren işletmelerimiz ile beraber binlerce öğrencimize güvenilir gıdanın sunulması hedeflenmiştir.