T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Haccp Ön Bilgilendirme Sunumu Yapıldı

Yayın Tarihi : 28.05.2018

​        Müdürlüğümüz tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu Kapsamında ilimizde faaliyet gösteren Onaylı İşletme sahipleri ve çalışanlarına yönelik HACCP sistemi hakkında ön bilgilendirme sunumu düzenlendi.

       İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda 25/05/2018 tarihinde Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner AKCAKAYA' nın giriş konuşmasıyla başlayan toplantıya Gıda Mühendisi Tuğba TARAKCI 'nın sunumu ile devam edildi. Yapılan sunumda Kritik Kontrol Noktaları Risk Analizi olarak tanımlayabileceğimiz HACCP sisteminin insan sağlığı ve güvenilir gıda üretimindeki öneminden bahsedildi. Güvenilir gıda üretimi için gerekli hijyen esaslarını belirleyen ve insan sağlığını tehlikeye atacak nedenleri tespit ederek ortadan kaldıran HACCP sisteminin kurulması ve uygulanması hakkında yararlı bilgilerin paylaşıldığı sunumun sonunda katılımcıların merak ettikleri sorular da cevaplandırıldı.

     Et ürünleri ve süt ürünleri işletmelerinden toplam 22 katılımcıyla gerçekleştirilen sunumun işletmelerin bilinçlendirilmesi amacıyla önümüzdeki yıllarda da devam edeceği vurgulandı.