T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Denetimlerinde Çıta Yükseliyor

Yayın Tarihi : 2.01.2018

         Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner AKCAKAYA başkanlığında İl ve İlçe Müdürlüklerinin katılımı ile 2017 yılı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.

     Bir hafta boyunca devam eden toplantıda açılış konuşmasını Şube Müdürü Taner AKCAKAYA tarafından yapıldı. Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi Gizem YILDIZ Kayıt Onay Yönetmeliğini, Gıda Mühendisi Tuğba TARAKCI Peynir ve Süt Tebliğini, Gıda Mühendisi Umut YOLDAŞ Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliğini,  Gıda Mühendisi Tancu ŞAHİN Alkollü ve Alkolsüz İçecekler Tebliğini, Veteriner Hekim Gizem KARADAĞ Etiketleme Yönetmeliğini, Lüleburgaz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Gıda Mühendisi Ahu SAYGILI Ekmek Tebliğini sundu.

     Edirne İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden katılım yapan Gıda Mühendisi Kadir SÜZME tarafından , 'Gıda Resmi Kontrol Görevlilerine' yönelik numune alma gıda zehirlenmeleri prosedürü eğitimleri verilirken değişen yumurta tebliği üzerinde durulup diğer yönetmelikler hakkında da bilgilendirme yapıldı.

       Sırasıyla Kayıt Onay Yönetmeliği, Peynir ve Su Tebliği, Bitki Adı ile Anılan Yağlar Tebliği, Alkollü ve Alkolsüz içecekler Tebliği, Etiketleme Tebliği ve Ekmek Tebliği  hakkında sunular yapıldı.

        Yapılan eğitim toplantısı sonucunda; İl Müdürü  Ümit ORTAN tarafından, Gıda ve Yem Şubede çalışan merkez ve ilçe personelleri 2017 yılında yürütülen 'Gıda ve Yem İşletmeleri Denetimleri Bakanlık ve İl Kontrol Planı'nın yürütülmesinde göstermiş oldukları üstün gayret ve katkılarından dolayı teşekkür belgesi vererek personeli çalışmalarından dolayı kutladı.