Bakanlığımız ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği ilimizde Ticaret Borsası toplantı salonunda Ekmek ve Ekmek çeşitleri üretiminde çalışan tüm personele hijyen eğitim kursu verildi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Koordinatörü Necdet Çokhamur toplantı hakkında bilgiler verirken, Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner Akcakaya ekmeğin kültürümüzdeki yeri ve önemini vurgulayarak fırın denetimlerine ayrı bir önem arz edilmesi gerektiğini belirtti.
Kırklareli İl Gıda Tarım Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel, ülke genelinde fırın işletmelerine gelen şikayetlerin personel, işyeri ve ekipman hijyeni eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekerek denetimlerin sıklaştırılması ve HACCP ve iyi hijyen uygulamaları denetimlerinin önemini belirten bir konuşma yaptı.
Ege Üniversitesi Arş. Gör. Yusuf Vangöl'ün fırın işletmelerinde sanitasyon uygulamaları ve Gıda Kontrol Görevlisi Mühendis Umut Yoldaş'ın Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği hakkında yaptıkları sunumlarla devam eden kurs, katılımcıların sınava girmesiyle son buldu.
Sınavda başarılı olanlara hijyen belgesi verilecektir.Fırıncılarımızın mevzuat gereğince söz konusu eğitimi almaları zorunlu olduğundan, eğitime katılamayanların Esnaf ve Sanatkarlar Odasına müracaat etmeleri durumunda 2. eğitim düzenlenecektir.