27.09.2016 tarihinde saat 16:00'da İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda ̏Lokanta ve Yemekhanelere yönelik ̏Asgari Teknik Koşullar ve Hijyen Gereklilikleri Eğitimi ̋ düzenlenmiş olup, toplantı Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem ÖZEL başkanlığında, Mühendis Umut YOLDAŞ, Veteriner Hekim Yiğit AKIN ve Mühendis Erdem KURUM' un katılımları ile gerçekleştirilmiştir.
Toplantımız, Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem ÖZEL'in konuşmalarıyla başlamış, Mühendis Umut YOLDAŞ ve Veteriner Hekim Yiğit AKIN' ın 'Toplu Tüketim Yerleri İçin İyi Hijyen Uygulamaları ̋ adlı sunumları eşliğinde devam etmiş ve katılımcılara farklı vizyon kazandırmak amacıyla görsel paylaşımlar ile desteklenmiştir. Toplantıya Merkez, Pınarhisar, Kofçaz, Demirköy ilçelerinden işletmeler de katılmıştır.
Bu kapsamda eğitim sunumu;
- Genel Hijyen Koşulları
- Özel Hijyen Gereklilikleri
- Gıdaların ve Gıdalarla Temas Eden Malzemelerin Taşınma Koşulları
- Ekipman ile İlgili Gereklilikler
- Gıda Atığı
- Su Tedariki
- Personel Hijyeni
- Gıdalara Uygulanabilen Hükümler
- Gıdaların Ambalajlanmasına ve Paketlenmesine İlişkin Hükümler
- Personel Eğitimi
- Gıda Güvenilirliği
- Gıda Zehirlenmeleri ana başlıkları altında detaylandırılmıştır.
Son bölümde katılımcıların soru, görüş ve önerileri değerlendirilmiştir.