T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

12.Etap Kkydp Bilgilendirme Toplantıları Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 4.10.2017

​       İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü personeli tarafından İl Müdürlüğümüzün toplantı salonunda, Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerimizde, Birlik Başkanları ve üyeleri, çiftçiler, Hayvancılık işletme sahiplerinden oluşan katılımcılara 12. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı  hakkında sunum yapıldı. Katılımcılara  başvuru aşamasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve başvuru yapabilecekleri proje konuları hakkında bilgiler verildi.   Toplantı sonunda  soru cevap kısmına geçilerek  toplantı sonlandırıldı. Bilgilendirme toplantılarımıza Pınarhisar ve Vize İlçelerimiz ile devam edilecektir. Yatırımcılarımız 12. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar hakkında daha detaylı bilgi almak için İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne müracaat edebilir.

 

 

KIRSAL KALKINMA YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİ PROGRAMI KAPSAMINDA Alt Limit: 30.000 TL – Üst Limit: 500.000 TL

Arasında Üreticilerimiz Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesine

Yönelik Altyapı Sistemleri İle %50 (KDV hariç) 

Hibeden Faydalandırılmaktadır.

 

1- Balıkçı barınaklarının modernizasyonu, balıkçı barınakları ile birlikte iç sularda, denizlerde ve havuzlarda yetiştiricilik yapan işletmeler için buzlama makinesi, balık nakil tankı (Balık nakil tankı üretimi ile orantılı olmalı), kafes ve kafes ağı, balık boylama makinası, fish pump, tambur filtre, tekne üzerinde hidrolik yükleme ve boşaltma aparatı.

Açıklama: BALIKÇILIKTA BUZ MAKİNESİ ile ilgili görsel sonucu

 Açıklama: BALIKÇILIKTA KAFES VE KAFES AĞI ile ilgili görsel sonucu Açıklama: fish pump ile ilgili görsel sonucu 

 

2- Çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme ve dağıtma sistemleri, çiftlik gübresi depolama ve/veya işleme tesisi olanlara çiftlik gübresi dağıtma sistemleri,(tüm imalatlar TSE, yürürlükteki teknik mevzuata, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı işleri genel teknik şartnamesine uymalıdır,  kullanılacak yapı malzemesi sızdırmaz ve sülfata dayanıklı olmalıdır) ceviz hasat makinesi.

               Açıklama: gübre çukuru ile ilgili görsel sonucu            Açıklama: İlgili resim 

3- Yaylacılar ve gezici arıcılar için çekilir tip güneş paneli, çekilir tip karavan, yaylacılar için çadır ahır ve ağıl, arıcılar için bal süzme, sır alma, bal dinlendirme.

Açıklama: İlgili resim

    Açıklama: İlgili resim    

4- Bitkisel üretime yönelik yüksek plastik tünel (Bağımsız veya blok şeklinde tünel), meyve bahçelerinde don ve dolu zararını engellemeye yönelik sistemler, mantar yetiştiriciliğine yönelik sera, faal durumda olup yenilenebilir enerji kullanacak seraların modernizasyonu için ısıtma sistemi, ısı perdesi, polikarbon sera örtüsü. 

Açıklama: sera plastik tünel ile ilgili görsel sonucu

     Açıklama: dolu zararı önleme meyvecilik ile ilgili görsel sonucu     

5- Tarımsal üretimiyle orantılı çiftlik içinde üretilen ürünlerin işlenmesine yönelik işleme tesisleri, soğuk hava deposu, soğuk oda, şoklama ünitesi, çelik silo,

Açıklama: soğuk oda ile ilgili görsel sonucu

       Açıklama: İlgili resim      Açıklama: çelik silo ile ilgili görsel sonucu                      

 

6- Hayvansal üretime yönelik en fazla 1000 adet kapasiteli taşınabilir kanatlı kümesi, süt soğutma tankları, süt sağım sistemleri, yem karma (sabit/hareketli), yem kırma/ezme, büyükbaş yemlik ve suluk küçükbaş yemlik ve suluk, hayvan padok sistemleri, üstü kapalı kaba yem deposu,

Açıklama: süt soğutma tankı ile ilgili görsel sonucu

   Açıklama: yem karma makinesi ile ilgili görsel sonucu 

 

 Açıklama: İlgili resim Açıklama: İlgili resim

 

Açıklama: büyükbaş padok sistemleri ile ilgili görsel sonucu

 Açıklama: büyükbaş padok sistemleri ile ilgili görsel sonucu 

 

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik olarak yukarıda belirtilen gruplardan sadece bir tanesi için başvuru yapılabilir.

Örneğin; Yatırımcı yukarıdaki altı guruptan sadece bir gurubun içinde bulunan mal alımlarından birini, birkaçını veya tamamını almak için başvuruda bulunabilir. Yatırımcı aynı anda üçüncü gurubun içindeki çadır ağıl, ahır ve dördüncü gurup içindeki plastik tünele başvuruda bulunamaz.

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik gezici arıcı ve yaylacılar için yapılan başvurularda sabit işletmenin olduğu yerin mülkiyet belgesi istenir.

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlarda yatırımcıya ait farklı parseller bir bütün ve tek işletme olarak değerlendirilir.

* Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri yatırımlarında yapı ruhsatı ve yapı kullanım izin belgesi şartı aranmaz. Ancak ulusal mevzuat gereği yapılacak olan alt yapı sistemleri yatırımları ruhsatlara tabi ise, yatırımcı bu ruhsatları nihai rapor ekinde sunmak zorundadır.Bitkisel ve hayvansal üretimine dair kapasite raporu veya ekspertiz raporu il müdürlüğünden alınır.

 

Çiftlik olarak; Sadece hayvansal üretim yapan ya da kanatlı üretimi yapan işletmeler çiftlik kabul edilmemekte, sadece bitkisel üretim yapan veya bitkisel üretim ile birlikte hayvansal üretim yapan işletmeler çiftlik olarak kabul edilmektedir.

 

Açıklama: tarı bakanlığı soluk logo ile ilgili görsel sonucu

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

 

Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü

Karacaibrahim Mahallesi Fahrettin Altay Caddesi No: 84

Telefon : 0288 214 35 47 Faks : 0288 214 10 71 E-Posta : kirklareli@tarim.gov.tr