T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi Toplantısı Düzenlendi

Yayın Tarihi : 21.08.2017

​         İlimiz Kofçaz İlçesinde 16 Ağustos 2017 tarihinde Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Taner AKÇAKAYA, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü Veteriner Hekimleri Mustafa KARATAŞ, Orhan BİRİCİK'in katıldığı ve aynı şubeden Veteriner Hekim Filiz SEZER'in  "Çiğ Sütte Antibiyotik Kalıntısı ve Önemi" konusunda sunum yaptığı toplantı Kofçaz ilçemizin değerli süt üreticilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

          Toplantıda Kofçaz ilçesindeki yetiştiricilerimize bilinçli antibiyotik kullanımı, antibiyotikli sütlerin tüketilmemesi, çiğ sütte oluşabilecek antibiyotik kalıntılarının insan sağlığı üzerine etkileri ve sütten elde edilen ürünlerde meydana gelebilecek olumsuzluklar ile ilgili bilgiler aktarılmıştır. Gerek toplantıda anlatılanlar gerekse üreticimizin aklına takılan diğer konularla ilgili olarak İl Müdürlüğümüz Personeli üreticilerimizin sorduğu soruları cevaplamıştır.