T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Zehirlenme Eğitimi Yapıldı

Yayın Tarihi : 12.06.2017

​           Kırklareli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda, il ve ilçe Müdürlüklerinde görevli Gıda Kontrol Görevlilerine zehirlenme eğitimi verildi.Gıda Mühendisi Umut Yoldaş'ın tarafından yapılan sunumda, 10 Nisan 2017 tarihinde yürürlüğe giren, yenilenen, Gıda Kaynaklı Hastalıklara İlişkin Resmi Kontrol Prosedürü hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

      Eğitim sonunda açıklamalarda bulunan Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner AKCAKAYA,  zehirlenme vakaları sırasında izlenmesi gereken iş ve işlemler, daha hızlı müdahale ve müdahale sonrası yapılması gereken raporlama bildirim işlemleri ve zehirlenmelerde adı geçen işletmelerde prosedür gereği 7 gün içerisinde bir HACCP denetimi yapılmasının önemini, denetimlerin sıklaştırılması ve söz konusu işletmelerin kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti.

        Ayrıca 2017 yılının ilk yarısında yapılan faaliyetlerin genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıya, Ramazan denetimleri ve yaklaşan turizm sezonu sebebiyle turizm potansiyeli yüksek beldelerde yapılması planlanan denetimlerle ilgili çalışma yapıldı.