T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt Hijyeni Eğitimleri Yapıldı

Yayın Tarihi : 18.04.2017

         Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği arasında, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla 23.02.2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Müdürlüğümüz toplantı salonunda süt işletmeleri personellerine 04 Nisan-06 Nisan 2017 tarihleri arasında Süt Hijyen Eğitimleri düzenlendi.

          Gıda ve Yem Şubesinde görevli Gıda Mühendisi Reşat DOĞAN çiğ sütün taşınmasında dikkat edilecek hususlar, süt toplama ve nakliyesinde kullanılan alet ekipman özellikleri ve temizlenmesi, numune alma, uygunsuzluk durumunda yapılacak işlemler ve HACCP konularında katılımcılara bilgi verdi. Ayrıca Süt Toplama Merkezlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar, onay prosedürü ve kayıtların tutulması gibi konulara değindi. Eğitim sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavı yapıldı. Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere belge verilecektir.