T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda İşletmelerine Yönelik Bilgilendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 1.03.2017

​       Müdürlüğümüz tarafından, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında ilimizde faaliyet gösteren Kahvehaneler, Çay Ocakları ve Kafe işletmecileri ve çalışanlarına asgari teknik, hijyenik koşullar ve özellikleri, kişisel hijyene yönelik toplantı düzenlenmiştir.                                                                                                                                21.02.2017 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Veteriner Hekim Erdem KURUN ve  Veteriner Hekim Egemen ATILGAN  tarafından  işletmecilere ve çalışanlarına İşletme Hijyeni, İşletmede Kullanılan Ürünlerin Taşınması Gereken Özellikleri, İşletmede Kullanılan Malzemeler, Çalışan Personel İle İlgili Hususlar, Gıda Güvenirliği, Besin Kirlenmesi ile ilgili  konular örneklerle anlatıldı.                                                                                                                     37 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı soruların cevaplanmasıyla tamamlanmıştır. İl Müdürlüğümüzce yapılan açıklamada toplumun her kesiminin bilinçlendirilmesi amacıyla bu gibi eğitimlerin önümüzdeki yıllarda da devam edeceği vurgulanmıştır.​