Gıda ve Yem

Şube Müdürü

Taner AKCAKAYA

Gıda ve Yem Şube Müdür V.​

Gıda Mühendisi

Tel: 288-214​ 35 47

 

Şube Müdürümüzün Özgeçmişi

​​
 ​
ADI SOYADITaner AKCAKAYA
ÜNVANIGıda Mühendisi
TELEFON0 288 214 80 46
E-POSTA ADRESİtaner.akcakaya@tarim.gov.tr
DOĞUM YERİ VE TARİHİKarabük 19.03.1986
EĞİTİM DURUMU ​ ​ ​Gülizar Zeki Obdan Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı)
Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
 
 
YABANCI DİLİngilizce (iyi)
MEDENİ DURUMUBekar
ÇALIŞMA HAYATI ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 
Çevre Laboratuvarı Satış Mühendisi (2012)
 
Pendik Sosyal Yardımlaşma Vakfı Sosyal İnceleme görevlisi (2013-2014)
Kırklareli İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlisi (2014-2017)
Kırklareli İl Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü (2017)
 
 
 
 
 ​

Personel Listesi

                           GIDA ve YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELİ
Adı Soyadı Görevi Dahili  E-Posta Adresi
Taner AKCAKAYA Şube Müdürü V. 131  39.gidayem@tarim.gov.tr
Evcin ÇELİK Veteriner Hekim 129  evcin.celik@tarim.gov.tr
​Şener KARABULUT ​Veteriner Hekim ​131 ​sener.karabulut@tarim.gov.tr
Selin ÇEKEN ​​Veteriner Hekim ​131 ​selin.ceken@tarim.gov.tr
​Mustafa ŞAHİN ​Veteriner Hekim ​133 sahin_mustafa@tarim.gov.tr
​Yiğit AKIN ​Veteriner Hekim ​131 yigit.akin@tarim.gov.tr
​Egemen ATILGAN ​​Veteriner Hekim ​131 ​egemen.atilgan@tarim.gov.tr
​Erdem KURUN ​Veteriner Hekim ​131 ​erdem.kurun@tarim.gov.tr
Sevinç SÜLEYMANOĞLU Ziraat Mühendisi 129  sevinc.suleymanoglu@tarim.gov.tr
Reşat DOĞAN Gıda Mühendisi 131  resat.dogan@tarim.gov.tr
Türker PEKTAŞ       Gıda Mühendisi 131  turker.pektas@tarim.gov.tr
Tancu ŞAHİN              Gıda Mühendisi 130  tancu.sahin@tarim.gov.tr
​Tuğba TARAKÇI ​Gıda Mühendisi ​131 tugba.tarakci@tarim.gov.tr
​Umut YOLDAŞ ​​Gıda Mühendisi ​131 umut.yoldas@tarim.gov.tr
​Gizem KARADAĞ ​Veteriner Hekim ​129 ​gizem.akbaba@tarim.gov.tr
Necati KALYONCU        Uzman 134  necati.kalyoncu@tarim.gov.tr
Nuray DUVAN           Şef                 134                nuray.duvan@tarim.gov.tr
                         
       
       

Şube Müdürlüğünün Görevleri

GIDA VE YEM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVLERİ

a) Gıda ve yem güvenilirliğini gözeterek tüketiciyi ve halk sağlığını koruyucu tedbirleri Bakanlığın belirlediği esasları il düzeyinde yürütmek,

b) Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin üretim, işleme ve satış-pazarlama ile ilgili izin ve kayıtlarını yapmak, üretim, satış yeri ve toplu tüketim yerlerinin izleme, kontrol ve denetimlerini yapmak,

c) Gıda, gıda katkı maddeleri ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin ihracat ve ithalatında Bakanlık ile ilgili işlemlerinin il düzeyindekilerini yürütmek,

ç) Organik tarım ve iyi tarım uygulamalarına göre üretilen ürünlerin gıda güvenirliği yönüyle denetimlerini yapmak,

d) Bakanlıkça verilen görev çerçevesinde gıda kalıntı izlemeleri yanında bireysel şikayet veya alo gıda ihbar hattına gelen şikayetlerle ilgili gerekli inceleme ve denetleme işlemlerini yürütmek,

e) Gıda ve beslenmeyle ilişkili olarak gerek bakanlıktan gelen, gerekse il düzeyinde belirlenmiş projelerle ilgili çalışmalar yürütmek,

f) Konusunda faaliyet gösteren laboratuvarları mevzuatı çerçevesinde belgelendirilmek, kaydını almak, izlemek, yetkili oldukları hususlarda denetlemek,

g) Yem ve yem katkı maddelerinin üretim, işleme ve satış, ihracat, ithalat ile ilgili olarak gerekli kontrolleri ve işlemleri yapmak, denetlemelerini gerçekleştirmek,

ğ) Görev alanı ile ilgili tarımsal bilgileri ve yeni teknolojileri çiftçilere ulaştırmak, tüketicileri bilgilendirmek, çiftçi çocukları, kadınlar ve gençler için eğitim programlarını ve projeleri uygulamak,

h) Diğer mevzuat ve il müdürü tarafından verilecek benzeri görevler yapmak.

Mevzuat ve Yönetmelikler

GIDA İŞLETMELERİNDE YEREL, MARJİNAL VE SINIRLI FAALİYETLERİN DÜZENLENMESİNE DAİR TEBLİĞ

OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN KILAVUZU
OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN EĞİTİMİ SUNUMU 1
OKUL KANTİNLERİNE DAİR ÖZEL HİJYEN EĞİTİMİ SUNUMU 2
​TÜRK GIDA KODEKSİ ETİKETLEME YÖNETMELİĞİ
TÜRK GIDA KODEKSİ ETİKETLEME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
GIDA İŞLETMELERİNİN KAYIT VE ONAY İŞLEMLERİ  ​
Gıda Üreten İşletmecilerden Kayıt Başvurusunda İstenen Belgeler​.   Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız...
Hazır Yemek İçin Kayıt Başvurusunda İstenen Belgeler.​   Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız...
Satış Toplu Tüketim İçin Kayıt Başvurusunda İstenen Belgeler.   Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız...
Parakende İşletmeler İle Taşıma ve Depolama Konusunda Faaliyet Gösteren İşletmelerin Kayıt Başvurusunda İstenen Belgeler.   Dilekçe Örneği İçin Tıklayınız...
​YEM SEKTÖRÜ İÇİN İYİ ÜRETİM UYGULAMALARI VE HİJYEN KILAVUZU
TOPLU TÜKETİM YERLERİ İÇİN HİJYEN ESASLARI
​GIDA SATIŞ YERLERİ İÇİN HİJYEN ESASLARI
​ET VE ET ÜRÜNLERİ SATAN KÜÇÜK İŞYERLERİ İÇİN HİJYEN ESASLARI
FIRINCILIK VE PASTANE MAMULLERİ ÜRETİMİ İÇİN HİJYEN ESASLARI
SAKATAT HAZIRLAYAN, SATAN, DEPOLAYAN VE DAĞITIMINI YAPAN İŞYERLERİ İÇİN HİJYEN ESASLARI

Kayıt/Onay Başvuru Formları

Okul Sütü Uygulama Rehberini Görmek İçin Tıklayınız...
''