Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından Ramazan Ayı öncesi ve Ramazan ayı sırasında rutin denetimler artırılmış olup Ramazan Ayı denetimlerinde tüm gıda kontrolörleri görevlendirilmiştir.
Ramazan Ayı öncesinde ve Ramazan Ayı içerisinde Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından pastane, fırın, kasap, toplu tüketim yerlerine teknik ve özel hijyen koşulları üzerine 409 denetim yapılmıştır. Gıda kontrolörleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, çalışanların iş kıyafetlerinden taban ve tavan temizliğine kadar gıda üretimi ve sunumu yapılan işletmelerde dikkat edilmesi gereken tüm hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı denetlenmiştir. Çalışanların hijyen sertifikalarını da denetleyen ekipler, depolarda son tüketim tarihi geçmiş gıda ürünü kontrolü de yapmıştır. Tüm gıdaların saklama koşullarını ve dolap sıcaklıklarını da kontrol eden ekipler, eksiklikleri olan işletmelere bu eksikliklerini bildirerek tamamlamaları için süre vermiştir.
Ayrıca Ramazan Paketi olarak satışa sunulan kolilerin içerisindeki gıdalar da kontrol görevlilerimiz tarafından denetlenmiştir.
Aynı zamanda eğitim ve rutin denetim faaliyetlerimiz devam etmektedir.