İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinde görevli Resmi Kontrol Görevlilerine "HACCP Tetkik Eğitimi" verildi. 29-30 Kasım / 1 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleşen eğitim sonunda kursiyerler katılım belgelerini İl Müdür Yardımcısı Funda Eylem ÖZEL' den aldı.
Hizmetiçi Eğitim kapsamında gerçekleştirilen eğitimde, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Funda Eylem Özel açılış konuşmasında, HACCP Sisteminin gerekliliğinden bahsederek HACCP' in gıda güvenliği için tehlikeli unsurları tanımlayan, değerlendiren ve kontrol eden bir sistem olduğunu ve bir gıda zincirinde hammadde temininden başlayarak, ön hazırlama, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi her aşamada problemi henüz oluşmadan önlediğini ifade etti.
İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda yapılan eğitimde, İlimizde faaliyet gösteren bir süt işleme tesisinde HACCP denetimi yapıldı.