Bilindiği üzere Ülkemiz tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda Birleşmiş Milletler 68. Genel Kurul oturumunda 2016 Yılı Uluslararası Bakliyat Yılı ilan edilmiştir.
Bu kapsamda Eskişehir Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce geliştirilen Akman ve Göynük Fasulye çeşitlerine Merkez İlçe Armağan köyünde verime yönelik demonstrasyon kurulmuş, aynı zamanda Armağan köy Muhtarı olan Recep Dal'a ait toplamda 4 dekarlık bir alanda kurulan Demonstrasyonumuza 29.9.2016 Perşembe günü tarla Günü düzenlenmiştir.
Düzenlenen Tarla Gününe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Funda Eylem ÖZEL, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fatma KURT AYDIN, Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih BAKANOĞULLARI, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İHTİYAR, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Amirleri, Sivil toplum Kuruluşlarının Yöneticileri, personeli ve Merkez ilçe İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Demonstrasyon tarlasında yapılan konuşmalarda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Funda Eylem ÖZEL 2016 Bakliyat Yılı hakkında yaptığı konuşma sonrası hasadı yapılan her iki çeşidinde verimlerinin çiftçilerimize hayırlı, bol kazançlı ve bereketli olması dileklerinde bulundu. Etkinlikte Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Araştırma Meteoroloji Enstitüsü Müdürü Dr. Fatih BAKANOĞULLARI ile Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İHTİYAR' da günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.
Konuşmalar sonrası Demonstrasyon sorumlusu Tekniker Güner Ön tarafından çeşitler ile ilgili kısa bilgilendirme yapıldı ve hazırlanan Broşürlerin dağıtımı gerçekleştirildi.
Etkinlikte küçük bir alanda fasulye hasat eden öğrenciler, Köy Muhtarı ve tarla sahibi Recep DAL ile birlikte hasadını yaptıkları fasulyenin dövülmesi işlemini gerçekleştirdi.
Tarla etkinliği sonrası Köy Kahvesi ve meydanında olmak üzere misafirlere Köy Muhtarı Recep DAL tarafından Kuru Fasulye, Bulgur Pilavı ve Kabak tatlısı ikramı yapıldı.
İkram esnasında Pınarhisar Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Ali BİÇER tarafından öğrencilere yönelik Baklagiller ve beslenmemizdeki yeri hakkında bilgiler verildi.