Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği gereği; Kırklareli genelinde ekmek ve ekmek çeşitlerinin üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan personelin almak zorunda olduğu Gıda Hijyeni Eğitimi 28 Nisan 2017 tarihinden itibaren, Türkiye Fırıncılar Federasyonu koordinatörlüğünde, Kırklareli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilecektir.
18 Ocak 2017 tarihinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol gereği verilecek olan bu eğitimler; Fırınlarda ekmek üretimi, dağıtımı ve satışında çalışanlara, Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından verilecektir.
Bu eğitimlere katılınması zorunlu olup, düzenlenecek olan eğitim sonucunda katılımcılara sonradan tarafımızca yapılacak olan denetimlerde sorgulanacak olan Hijyen Eğitim Sertifikası düzenlenecektir. Başvuru için fırıncı esnaf ve sanatkârlarımızın Esnaf ve Sanatkârlar Odasına 28 Nisan 2017 tarihinde kadar aşağıdaki belgelerle birlikte müracaat etmeleri gerekmektedir.
1- Nüfus cüzdan fotokopisi,
2- 2 adet fotoğraf,
3- Hijyen Eğitim Belgesi Başvuru Formu ( Odadan alıp doldurulacak ),
Bilgilerinize.